EDUKACIJA GRAĐANA

U petak, 22.02.2019. godine održali smo prvo od niza predavanja koja u projektu "Edukacija građana" održavamo diljem Grada Zagreba a u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo.

Ovom prilikom zahvaljujem partnerskoj udrugi UPIM s kojom surađujemo na nizu drugih projekata te Kući ljudskih prava na ustupljenoj dvorani. Građani koji su bili prisutni mahom su pohvalili ovakvu vrstu predavanja te se nakon predavanja razvila vrlo zanimljiva diskusija. U razgovoru sa građanima došli smi i sami do nekih novih saznanja po pitanju medicine i alergije. Prilikom predavanja građanima smo podijelili i priručnik te ih zamolili da isti podijele i među svojim susjedima kako bi ove informacije doprijele do što većeg broja građana Grada Zagreba. Provedena je i anketa o Urbanom pčelarstvu i potrebi podizanja Gradske Pčelarske Službe 112 na državnu razinu. U publici smo zamijetili i našeg prijatelja prof. Nikolu Kezića, svjetski priznatog stručnjaka po pitanju pčelarstva koji nam je svojim dolaskom došao dati podršku te mu i ovim putem na tome zahvaljujemo. Prisustvo prof. Nikole Kezića iskoristili smo te smo mu dali riječ da građanima iz prve ruke pojasni u kojim problemima se nalazi pčelarstvo i što po tom pitanju poduzima svjetska znanstvena zajednica.

U subotu, 23.02.2019. godine održano je predavanje u MO Peščenica, Njegoševa 10/1 koje je također prošlo u vedrom ozračju.

Predavanja se nastavljaju i idući tjedan i to:

- Utorak, 26.02.2019., MO Knežija, Rudolfa Bičanića 5, s početkom u 19:00 sati

- Petak, 01.03.2019., MO Jelenovc, Ilica 181, s početkom u 18:30 sati

Pozivamo sve građane da nam se pridruže jer će dobiti vrlo korisne informacije a ulaz je za sve besplatan.