| Njegoševa 10/1, 10000 Zagreb |

Zapisnik 18. sjednice UO

27-06-2023 Hits:20911 Novosti Dražen Jerman

UO HUP Pčelinjak 26.05.2023. održao je 18. sjednicu UO.

više

SozialMarie

16-04-2023 Hits:802 Novosti Dražen Jerman

Kao što već znate projekt "Naučimo pčelariti" koji HUP Pčelinjak provodi u zatvorima i kaznionicama ušao je u uži izbor za nagradu SozialMarie. Sada u obzir dolazi i nagrada publike te se za projekt može online glasati.

više

Održana je 8. redovna izvještajna Skupština

25-03-2023 Hits:621 Zapisnici i izvještaji Dražen Jerman

23.03.2023. s početkom u 18:30 HUP Pčelinjak održala je 8. redovnu izvještajnu Skupštinu

više

Zapisnik 17.sjednice UO

25-03-2023 Hits:552 Zapisnici i izvještaji Dražen Jerman

Zapisnik 17.sjednice UO održane 09.03.2023.g.

više

Poziv / molba pčelarima – podaci o gubicima pčelin…

25-03-2023 Hits:870 Novosti Dražen Jerman

Pčelarstvo ima veliku ekološku i ekonomsku vrijednost stoga je značajno pratiti brojnost pčelinjih zajednica, njihov prostorni raspored te imati uvid u zdravstveno stanje i probleme s kojima se suočavaju. Na gubitak pčelinjih zajednica utječe kombinacija bioloških i kemijskih stresova, klimatskih i okolišnih čimbenika te primijenjena tehnologija pčelarenja. Velike su razlike...

više

Predavanje u petak 17.03.2023.

13-03-2023 Hits:641 Novosti Dražen Jerman

U petak 17.03.2023. godine u 19:00 sati predavanje će održati uvaženi profesor i naš počasni član Nikola Kezić. Predavanje pod nazivom "Selekcija i varoa" održati će se na adresi MO Petrova, Gotovčeva 7.

više

Rezolucija Zemlja

04-03-2023 Hits:570 Novosti Dražen Jerman

Predstavnici HUP Pčelinjak , predsjednik Dražen Jerman i tajnik Luka Ivanov-Kostanjevečki, prisustvovali su dodjeli zahvalnica partnerima u projektu Rezolucija Zemlja u organizaciji Večernjeg lista.

više

Agencija napokon objavila pravilnik

04-03-2023 Hits:679 Novosti Dražen Jerman

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju napokon je objavila Pravilnik za Vrste intervencija u sektoru pčelarstva. Pčelari su na ovo dugo čekali a HUP Pčelinjak je već imao čast da nam ovaj pravilnik pojasni i odgovori na pitanja g.Mato Čačić iz Ministarstva poljoprivrede. Pravilnik donosimo u nastavku.

više

UDRUGA PRIJATELJI ŽIVOTINJA ILI UDRUGA ZA SAMOPROM…

25-02-2023 Hits:870 Struka Dražen Jerman

HUP Pčelinjak u suradnji s zastupnikom Gradske Skupštine Grada Zagreba g. Renatom Petekom u proceduru je uputila prijedlog za dozvolu Urbanog pčelarstva. Prijedlog je odbijen.

više

SozialMarie

25-02-2023 Hits:735 Novosti Dražen Jerman

HUP Pčelinjak prijavila je svoj projekt koji provodi u zatvorima i kaznionicama za nagradu SozialMarie. SozialMarie je nagrada za društvene inovacije kojom se svake godine odlikuje 15 izvanrednih projekata. Ove godine smo s našim projektom ušli u uži izbor za nagradu što nas čini posebno ponosnim.

više

IN MEMORIAM JOŽA DOLENEC

24-02-2023 Hits:603 Novosti Dražen Jerman

Dragi kolegice i kolege pčelari, ova tužna vijest nas je nažalost sve zatekla nespremne. Iznenada nas je napustio naš dragi kolega Joža Dolenec. Ništa nije upućivalo na tako brzi odlazak…odlazak bez prilike za srdačnim izražajem posljednjeg prijateljskog pozdrava. 

više

Zbor Gradske Pčelarske Službe 112

18-02-2023 Hits:5787 Novosti Dražen Jerman

U četvrtak, 23.02.2023. s početkom u 18:00 sati u našim prostorijama, MO Peščenica, Njegoševa 10/1 održati će se Zbor GPS-112. Molim sve zainteresirane za rad u službi da se odazovu.

više

Rojevi u Zagrebu

11-02-2023 Hits:864 Zbrinjavanje rojeva Super User

više

Pčele u Zagrebu

11-02-2023 Hits:865 Zbrinjavanje rojeva Super User

više

Predavanje u četvrtak 09.02.2023.

03-02-2023 Hits:706 Novosti Dražen Jerman

U ovaj četvrtak 09.02.2023. godine u goste nam dolaze predstavnici Ministarstva poljoprivrede g. Mato Čačić i gđa. Gordana Duvnjak.

više

Obavijest za sektor pčelarstva

25-01-2023 Hits:602 Novosti Dražen Jerman

Od ove godine Nacionalni pčelarski program zamjenjuju intervencije u sektoru pčelarstva unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

više
More from this category

hup pcelinjak naslovna

----------------------------------------------

Pravila privatnosti - prikupljanje osobnih podataka

Prikupljanje osobnih podataka

Pregledavanje internetskih stranica Hrvatske udruge pčelara Pčelinjak http://pcelinjak.hr i http://pcelinjak.hr/forum (u daljnem tekstu: Web stranica) je anonimno te se tom prilikom ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa (u daljnjem tekstu: osobni podaci).

Posebno ćemo Vas upozoriti kada nam je potreban Vaš osobni podatak koji će nam omogućiti da Vam pružimo uslugu ili izvršimo transakciju koju ste zatražili. Osobni podaci koje prikupljamo putem Web stranica mogu uključivati Vaše ime i prezime, OIB, tvrtku ili naziv organizacije, adresu, telefon, e-mail adresu, podatke o zaposlenju, podatke o Vašoj kartici i druge podatke po potrebi.

Hrvatska udruga pčelara Pčelinjak (u daljnjem tekstu HUP Pčelinjak) automatski prikuplja podatke o Vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati Vašu IP adresu, tip preglednika, ime domene, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Ove podatke HUP pčelinjak koristi u svrhu ponude svojih usluga, održavanja njihove kvalitete te dobivanja općih statističkih podataka vezanih uz korištenje Web stranica.

Prikupljene podatke HUP pčelinjak obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja Web stranica i pružanja željenih usluga te kako bi Vam pružila informacije o novim proizvodima ili uslugama koje možete koristiti. HUP Pčelinjak može koristiti prikupljene podatke kako bi Vam pružila učinkovitiju korisničku uslugu, olakšala korištenje Web stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu Web stranica Vašim osobnim sklonostima i interesima.

HUP Pčelinjak ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje osobne podatke korisnika Web stranica trećim stranama i štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa. HUP Pčelinjak može proslijediti prikupljene podatke zaposlenicima i/ili pouzdanim poslovnim partnerima za određene svrhe kao što su razne statističke analize, omogućavanje korisničke potpore ili slične potrebe. U takvim slučajevima neće se koristiti Vaši osobni podataci u drugu svrhu osim ugovorene te će obvezati poslovnog partnera na čuvanje povjerljivosti osobnih podataka.

Upisom osobnih podataka na za to predviđena polja na Web stranicama potvrđujete da ste svoje osobne podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje te da dozvoljavate da se isti koriste u svrhu u koju su podaci dani.

Politika kolačića

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija kolačića (cookies) spremiti na vaše računalo ili mobilni uređaj.

Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne prethodno zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove Web stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na osobno računalo ili mobilni uređaj u trenutku pregledavanja internetske stranice koju ste posjetili. Kolačići omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju Vaše postavke za internetsku stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju iste iznova aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja.

Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih podataka za što Vi prethodno morate dati pristanak. Ukoliko Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastitom računalu ili mobilnom uređaju. Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Kako biste vidjeli postavke, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8 te Operu ili Safari (stranice na engleskom jeziku)). Ukoliko onemogućite kolačiće, utoliko nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica.

Razlike između kolačića

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići, ili kolačići sesije, uklanjanju se s vašeg osobnog računala ili mobilnog uređaja u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?

Stalni, ili spremljeni, kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu ili mobilnom uređaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke "zapamtit" će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu istim. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način,internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenjepri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjestakoje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je oprimjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenjainternetskih stranica u oglašivačke svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?

Da, ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi Vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica?

Privremene kolačiće (Session cookies) - riječ je o kolačićima koji ćese automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite.

Stalne kolačiće (Persistent cookies) - riječ je o kolačićima koji će ostati ''zabilježeni'' u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše osobne podatke.

Ima li na web stranici kolačića treće strane?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju ograničene kolačiće, a isti nije postavila ova internetska stranica. Limitirani kolačići služe za nesmetano korištenje mogućnosti koje korisnicima osiguravaju jednostavan pristup sadržaju.

Ova stranica omogućuje:

1. Mjerenje posjećenosti

2. Oglašavanje proizvoda i usluga

3. Stranica Google Analytics- servis za mjerenje posjećenosti.

Informacija oko isključivanja kolačića

Upute kako isključiti pohranjivanje kolačića potražite ovdje: http://www.youronlinechoices.com/hr/opt-out-help

Dodatne informacije o kolačićima potražite na sljedećim linkovima: http://www.allaboutcookies.org/ ili http://www.youronlinechoices.eu/

Završne odredbe

Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje osobnih podataka i pohranjivanje kolačića isključivo od strane HUP Pčelinjak

HUP PČelinjak zadržava pravo promjene ove Izjave o zaštiti privatnosti. Sve izmjene bit će objavljene na Web stranici HUP Pčelinjak. Molimo Vas da povremeno provjerite eventualne izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti kako biste bili pravovremeno informirani o svim promjenama.

drvo panel

vecernji

Urbano pčelarstvo

CLANICA PCELARSKE SLUZBE

ROJENJE PČELA

med 1

satne osnove slika 45515217

propolis 1

Please publish modules in offcanvas position.