| Njegoševa 10/1, 10000 Zagreb |

Kao što već znate projekt "Naučimo pčelariti" koji HUP Pčelinjak provodi u zatvorima i kaznionicama ušao je u uži izbor za nagradu SozialMarie. Sada u obzir dolazi i nagrada publike te se za projekt može online glasati.

Pčelarstvo ima veliku ekološku i ekonomsku vrijednost stoga je značajno pratiti brojnost pčelinjih zajednica, njihov prostorni raspored te imati uvid u zdravstveno stanje i probleme s kojima se suočavaju. Na gubitak pčelinjih zajednica utječe kombinacija bioloških i kemijskih stresova, klimatskih i okolišnih čimbenika te primijenjena tehnologija pčelarenja. Velike su razlike u broju stradalih zajednica na određenom prostoru, što znači da je gubitak teško pripisati jednom čimbeniku. Umjesto toga, uzrok gubitka može biti različit od zajednice do zajednice. Svaki ovaj čimbenik zasebno, ali i njihove povezanosti (interakcije) su značajni za zdravlje i vitalnost pčelinjih zajednica.

HUP Pčelinjak prijavila je svoj projekt koji provodi u zatvorima i kaznionicama za nagradu SozialMarie. SozialMarie je nagrada za društvene inovacije kojom se svake godine odlikuje 15 izvanrednih projekata. Ove godine smo s našim projektom ušli u uži izbor za nagradu što nas čini posebno ponosnim.

U ovaj četvrtak 17.11. napokon počinjemo s predavanjima. Predavanje će održati dr.sc.Dario Kremer, voditelj – upravitelj Farmaceutskog botaničkog vrta "Fran Kušan" na Zavodu za farmaceutsku botaniku s Farmaceutskim botaničkim vrtom "Fran Kušan". Dr.sc. Dario kremer pričati će nam o medonosnom bilju, što smatram prigodnim jer kao što svi znamo vrijeme je sadnje.

Stranica 1 od 14

hup pcelinjak naslovna

drvo panel

vecernji

med 1

satne osnove slika 45515217

propolis 1

Please publish modules in offcanvas position.