| Njegoševa 10/1, 10000 Zagreb |

Pčelarska škola u Babinoj Gredi

Pozivamo pčelare i one koji to tek žele postati u Pčelarsku školu koja će se ove godine umjesto u Županji, održati u Babinoj Gredi.

 

Pčelarska škola 2023. godine u Babinoj Gredi 

Inkluzivna pčelarska škola počinje krajem siječnja 2023. godine te će se odvijati subotom u popodnevnim satima. Škola će se održavati jednom tjedno (subotom) u popodnevnim satima u Gradskoj viječnici Babina Greda. U školu pozivamo iskusne i manje iskusne pčelare te osobe koje do sada nemaju pčelarskog iskustva, a željele bi se baviti pčelarstvom ili one koji se žele upoznati sa životom pčelama.  

Pčelarska škola obrađuje osnovno znanje sistematike pčela, anatomije, biologije, fiziologije pčela i pčelinje zajednice. Obrađuju se tehnologije pčelarenja, proizvodnja, kvaliteta, obrada i skladištenje pčelinjih proizvoda (med, pelud, propolis, vosak, matična mliječ i pčelinji otrov), proizvodnja matica i selekcija. Obuhvaćene su solitarne pčele, njihova važnost i uloga u oprašivanju, kao i ekološko pčelarenje te zakonska regulativa. Bolesti pčela, prepoznavanje i suzbijanje, važan je dio obuke u pčelarskoj školi.

Za uvjerenje o osposobljenosti za zvanje pčelar potrebno je pohađati školu i položiti ispit (propisani oblik Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih).

Pčelarsku školu organiziraju pčelarske udruge UP „AMORFA“ BABINA GREDA

  HUP Pčelinjak,UP Matica Županja

, a u suradnji sa Pučkimm otvorenim učilištem Zagreb.

Za sve dodatne informacije javite se prof. dr. sc. Nikoli Keziću na adresu: nkezic(at)agr.hr  ili na broj 098 316 469 ili Dražen Jerman mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i mob. 098/1870-178 

hup pcelinjak naslovna

drvo panel

vecernji

med 1

satne osnove slika 45515217

propolis 1

Please publish modules in offcanvas position.