| Njegoševa 10/1, 10000 Zagreb |

IN MEMORIAM JOŽA DOLENEC

Dragi kolegice i kolege pčelari, ova tužna vijest nas je nažalost sve zatekla nespremne.

Iznenada nas je napustio naš dragi kolega Joža Dolenec. Ništa nije upućivalo na tako brzi odlazak…odlazak bez prilike za srdačnim izražajem posljednjeg prijateljskog pozdrava. 

 

Joža je strastveno volio pčelarstvo i živio od pčelarstva. Sa suprugom Zdravkom, osnovao je slatku malu trgovinu i brend „Košnica“ posvećenu pčelarstvu i pčelarskim proizvodima. Kasnije, izgradili su, ne bez velikog truda, puniocu meda u Sesvetama. Tu su i njihova djeca svestrano pomagala. Bila su to mjesta uz Udrugu, gdje smo se znali okupiti, opremiti se uz uvijek dobre savijete, razmijeniti pčelarska iskustva… bolje rečeno pčelarska umijeća… Joža je često bio među prvima u isprobavanju novih tehnoloških metoda, u pronalaženju raznih novih rješenja i njihovoj primijeni na pčelinjacima.

Kao vrhunski pčelar, bio je uz kolege i suosnivač Udruge Pčelara Neposrednih Proizvođača „UP Pčelinjak“, jedna od najdinamičnijih pčelarskih Udruga u Republici Hrvatskoj.

Dragi Joža, bio si svoj u svemu, ali volio si svoja pčelarska iskustva iz dugogodišnje prakse nesebično podijeliti sa svima, volio si naša pčelarska druženja, uvijek si rado sudjelovao u pčelarskim raspravama i branio svoje stavove. Vedrog lica, uvijek nasmijan, svojom prisutnošću i gospodskim karakterom unosio si duh pčelarskog optimizma među nas. Hvala ti što si bio s nama i što smo imali priliku se upoznati…

Zasigurno ćeš nam faliti na našim druženjima, nedostajat će tvoj glas u razgovorima, a sigurno često će se čuti....."a kako bi to rekao naš Joža Dolenec....".

Dragi Joža, zauvijek ostaješ s nama, u našim mislima, molitvama i pčelarstvu…

Naša najiskrenija sućut obitelji Dolenec.

Tvoji kolegice i kolege iz Hrvatske Udruge Pčelara Pčelinjak 

Kristijan Jusić i Luka Ivanov-Kostanjevečki

hup pcelinjak naslovna

drvo panel

vecernji

med 1

satne osnove slika 45515217

propolis 1

Please publish modules in offcanvas position.