| Njegoševa 10/1, 10000 Zagreb |

SozialMarie

HUP Pčelinjak prijavila je svoj projekt koji provodi u zatvorima i kaznionicama za nagradu SozialMarie. SozialMarie je nagrada za društvene inovacije kojom se svake godine odlikuje 15 izvanrednih projekata. Ove godine smo s našim projektom ušli u uži izbor za nagradu što nas čini posebno ponosnim.

 

Društvena inovacija razvija rješenja za goruće društvene izazove. Ona otvara prostor novim pristupima, daje inovativne odgovore i ukazuje na nove putove. Time ili reagira na nova društvena pitanja ili pak stare probleme rješava na nove načine. Pritom se društvena skupina koja je određenim problemom pogođena ili sama angažira ili je barem uključena u akciju na način da je podržava i suoblikuje. Na taj način društvena inovacija stvara održiva rješenja koja i drugima služe kao primjer i vrelo inspiracije.

Definicija društvene inovacije, Unruhe Privatstiftung

SozialMarie je nagrada za društvene inovacije kojom se svake godine odlikuje 15 izvanrednih projekata. Po natječaju u 2004., prvi je put dodijeljena 2005. godine, što je čini prvom nagradom za društvene inovacije u Europi. Osim financijske podrške u ukupnoj vrijednosti od 55.000 eura SozialMarie ponajprije služi kao javna platforma društveno inovativnim projektima iz Srednje Europe.

Više o natječaju i nominiranim projektima možete vidjeti na https://www.sozialmarie.org/hr/projects  i  https://www.sozialmarie.org/hr

Od 288 prijavljenih projekata HUP Pčelinjak sa projektom Naučimo pčelariti ušla je u uži izbor od 34 izabrana projekta.

hup pcelinjak naslovna

drvo panel

vecernji

med 1

satne osnove slika 45515217

propolis 1

Please publish modules in offcanvas position.